Pluktuin ’t Bloemenerf

 

PLUKTUIN

De pluktuin is momenteel gesloten. De voorbereidingen voor het komende seizoen zijn in volle gang. Op de website zal vermeld worden wanneer de tuin open gaat voor plukkers.

 

Op ’t Bloemenerf bevindt zich, naast een B&B, ook een kleinschalige pluktuin.

Een plek waar je naar hartenlust je eigen bloemen kan plukken en zo je eigen boeket kan samenstellen, geheel naar eigen smaak. De prijs voor een gemiddeld boeket is €10.

Ook kan je onder de bomen genieten van een kop koffie met zelfgebakken koek. Heb je liever fris, een ijsje of een zakje chips, het kan allemaal. Ook kinderen zijn welkom in de pluktuin.

In de pluktuin vind je vooral eenjarige bloemen. Ik vang na de bloei zoveel mogelijk zaad op, om dit het volgende jaar weer te zaaien. Ik werk op natuurlijke wijze in samenwerking met de natuur. Er worden geen bestrijdingsmiddelen of kunstmest gebruikt.

De tuin trekt erg veel bijen en vlinders die weer voor de bestuiving zorgen. Ook na de bloei doen o.a. vogels zich tegoed aan de zaden. Zo zorgt de tuin voor meer biodiversiteit. Een zelf geplukt boeket is duurzamer dan bloemen die opgekweekt worden in kassen en van over de hele wereld getransporteerd worden naar de bloemist.

 

Bloemen plukken, een kop koffie, midden in de rustige omgeving van Doornspijk is een leuk en ontspannen uitje voor jong en oud.

Van harte welkom!

 

Voor vragen kan je dit formulier invullen


Locatie

''t Bloemenerf
Burgemeester Frieswijkweg 23
Doornspijk